Közélet

2013.09.04. 17:55

Igazát keresi a közmunkás: ha kell, bírósághoz fordul

Radó József Attiláné azt mondja, nem hagyja annyiban, ami vele történt, ha kell, bírósághoz fordul. Elmondása szerint három hónapos közmunkára vették föl Kaposvárra, hajléktalanok után kellett takarítania.

Márkus Kata

 – Két hónapot ledolgoztam, majd sajnos elkaptam egy fertőző betegséget, s táppénzre kellett mennem – mondta a panaszos. –  Papírokkal tudom igazolni, hogy a betegségem miatt kellett otthon maradnom, s e közben felmondtak nekem. Amikor le akartam adni a táppénzes papíromat, közölték velem, nincs miért leadni, ugyanis megszüntették a foglalkoztatásomat. Tisztességtelennek érzem a velem történteket, még most is kezelésekre járok, ezért nem hagyom annyiban a dolgot, bírósághoz fordulok – helyezte kilátásba Radó József Attiláné.

– A hölgynek 2013. augusztus 5-én lejárt a táppénze, de még augusztus 9-én sem jött dolgozni – reagált megkeresésünkre Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője. – Elbocsátására ekkor került sor, hiszen a munkáját el kell látni, és sokan várnak egy ilyen álláslehetőségre. Feladata egyébként nem a hajléktalanok utáni takarítás volt, hanem a belváros utcáinak, parkjainak seprése, rendben tartása.



Miután Radóné állítása szerint betegségét munka közben kapta el, annak is utánajártunk, hogy a közmunkásoknak milyen védőoltást, védőfelszerelést biztosít a város. Hartner Rudolf szerint a munka típusától függően kapnak a dolgozók védőoltást, védőfelszerelést. – A hölgy oltást nem kapott, mivel csak kullancs ellen oltatják a közmunkásokat, ha olyan helyen dolgoznak – tette hozzá a városgondnokság vezetője. – A vakcina beadását a doktornő sem javasolta, mivel augusztus 31-ig szóló szerződésébe a három oltás bele sem fért volna. Védőkesztyűt viszont kapott a dolgozó.
Kaposvár egyébként jelenleg több mint 400 közmunkást foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!