Közélet

2013.09.06. 07:32

Megkapta a balatonföldvári TDM a zárolt milliókat

Az egyesület és a képviselő-testület között régóta vita van az együttműködési megállapodás, a támogatások felhasználása kapcsán.

Fónai Imre

Ellehetetlenül a működésük, a béreket sem tudják kifizetni – panaszolta korábban a balatonföldvári kistérségi turisztikai egyesület elnöke. Ennek az volt a oka, hogy a város önkormányzata befagyasztotta a TDM-nek járó támogatást. Az egyesület és a képviselő-testület között régóta vita van az együttműködési megállapodás, a támogatások felhasználása kapcsán.A balatonföldvári képviselők rendkívüli ülésükön feloldották a korábban letétbe helyezett 4,5 millió forint zárolását, hogy a TDM ki tudja fizetni dolgozóit, számláit. Ezzel egy időben a város önkormányzata a BÉKE elnevezésű civil szervezetet, azaz a  Balatonföldvár Értékeiért Közhasznú Egyesületet bízta meg a Kulipintyóba tervezett helytörténeti kiállítás előkészítésével. A Kulipintyót, a Széchényiek hajdani nyaralóját a kormány ingyenes állami vagyonjuttatás keretében adta át Balatonföldvárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!