Közélet

2013.09.13. 18:04

Polgári piknik: minden eddiginél nagyobb a titkolózás Kötcsén

Kötcsén már állnak a sátrak a Dobozy-kúria udvarán, minden kész a tizenkettedik polgári piknikre – jelentették informátoraink a festői somogyi kisközségből.

Fónai Imre

Vasárnap piknikezik a jobboldal információnk szerint, melyet egyelőre csak a „nagyon bennfentesek” erősíthetnek meg, hiszen értesüléseink szerint még a meghívót sem kapta meg mindenki, akit odavárnak. Minden eddigit megelőzőnél nagyobb tehát a titkolózás.Általában az őszi parlamenti ülésszak kezdetét megelőző hétvégén gyűlnek össze a Fidesz-közeliek Kötcsén, akadtak persze kivételek, ilyen volt a 2010-es kormányváltás idején, amikor rögtön májusban piknikeztek egyet, 2011-ben meg kuriózumként két kötcsei összejövetel is volt, egy tavasszal, egy ősszel. Az idei is rendhagyó, hiszen már megkezdte munkáját a parlament, egy hete azonban mint ismert, fontosabb dolga akadt Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Egy éve Kudlik Júlia és Schmittné Makray Katalin szakácskodott, akkor 2,3 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amiből államkötvényt vásároltak, s odaadták egy rászoruló nagycsaládnak. 2011 tavaszán Kovács Kokó báránysültje aratott nagy tetszést, akkor a Bethesda gyermekkórház egy árván maradt kis páciensének adakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!