Közélet

2013.09.11. 07:32

Pünkösd mégis folytathatja az intézményvezetést Nagyatádon

Újabb öt évre kinevezte a kulturális és sportközpont élére Pünkösd Márton igazgatót a nagyatádi képviselőtestület. Miután egyedüli pályázó volt, akit a bizottságok mellett támogatott az előterjesztő, Ormai István polgármester is, több fejleményt a hétfői testületi ülés nem is hozott volna.

Balassa Tamás

Az előzmények miatt mégis érdekes a történet, hiszen augusztus 29-én ugyanez a pályázó ugyanezen a pályázaton ugyanettől a testülettől nem kapott többséget. Összeférhetetlenség gyanúja merült föl a döntés előtti este, ami reggelre elbizonytalanította a városatyákat. Egy kaposvári hírportál, maga is bizonytalankodva, kérdőjellel és feltételes módban robbantott: „Törvényt sérthet egy kinevezés Nagyatádon?” A pályázó DJ-üzemmódban is működik, így a betéti társasága és az integrált intézmény is végez előadó-művészeti kiegészítő tevékenységet. Ezt az összeférhetetlenséget se a jegyző, se a polgármester nem látta igazoltnak, így nyugodt szívvel terjesztették elő javaslatukat, mire meglepetésre érkezett az 5:3 arányú elutasítás.Az igazgató, bár összeférhetetlenséget nem érzett, a döntés reggelére kiküszöbölte a problémát. „Rengeteg munkám fekszik ebben az intézményben, és sok áldozatot hoztam a siker érdekében. Az intézményért lemondtam minden vezető politikai tisztségemről és mindvégig korrekt voltam az összes politikai szereplővel, de az intézmény falai közé nem engedtem be a politikát. A sajtóbeli támadás ellenére nyílt ülést kértem,” írta lehangoltan az elutasítás után. Ami legalább olyan meglepő volt, mint a mostani hétfői támogatás, ami a kormánypárti sorokban okozott zavart. A frakció fele tartózkodott, fele támogatta a pályázót, aki további öt igent kapott.

Az igazgatótól idéztük az imént a politikai szálat, de ezt először a hírforrás fűzte be, amikor Lamperth Mónika „egykori jobbkezeként, a többirányú exminiszter propagandagépezetének a részeként” mutatta be az igazgatót. Aki 2003-2008 között több minisztérium politikai tanácsadójaként dolgozott, s maga döntött visszavonulásáráról Nagyatádra.
Ormai István kedden azt mondta: örül, hogy nyugvópontra jutott az ügy, hiszen dolgozni kell, nagy intézményről van szó, amibe a múzeumtól a sportcsarnokig nyolc egység tartozik, a városi televízió is egyebek között. Pünkösd Márton kérdésünkre ugyancsak a sok munkával, áldozattal és érdeksérelemmel összerakott intézmény üzemeltetésére koncentrál, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!