Közélet

2013.09.16. 16:05

Romanap pacalpörkölttel, tuskóhajítással

A többségi társadalom számára azért hasznosak ezek a napok, mert a megismerés az első lépés az elfogadáshoz.

Sonline

Nagyszabású romanapot tartott a Rinyaújlaki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A cigányhimnusz után Peti Csaba, a község polgármestere, Balogh Imre megyei roma elnök, valamint Moldoványi János, a cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője mondott ünnepi köszöntőt. Peti Csaba arról beszélt: a többségi társadalom számára azért hasznosak ezek a napok, mert a megismerés az első lépés az elfogadáshoz. A romák számára pedig az a haszna, hogy bemutathatják, átadhatják gyerekeiknek azokat a szokásokat, hagyományokat is, amelyeket az iskolában nem tanítanak.



Pacalpörkölt csülökkel és gombával, vad- és sertéspörkölt – százharminc emberre hat kondérban főztek, s az ételeket négytagú zsűri értékelte. Az első díjat „Eszti és a Bűntársai” érdemelték ki. A résztvevők táncversenyen, kötélhúzásban, sörivásban és tuskóhajítási versenyben mérhették össze tudásukat és erejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!