Közélet

2014.02.10. 15:02

Hiába segített az önkormányzat, utcára tették a családot

Németh Lajost és élettársát bírósági ítélet alapján a végrehajtó költöztette ki bálványosi otthonából, azóta lakókocsiban élnek.

Sonline

Németh Lajost és élettársát tavaly ősszel kiszórták az utcára Bálványoson, abból a házból, amiben 30 évig laktak – írta a Somogyi Hírlapnak Pacsán keltezett levelében Németh János. – Ehhez az aljas dologhoz közreműködött a bálványosi polgármester és a balatonföldvári jegyző. Semmiféle segítséget nem kaptak. Egyszerűen két embert kidobni az utcára mindennemű ellátás nélkül – se tűzifa, se megfelelő menedékhely, se ellátás. Mindkettő közel a hatvan évhez, mindkettő beteg. Nagy aljasság volt részükről. A polgármester és jegyző visszaélt a hatalmával, megmutatták azt, hogy lelkiismeretből nem alkalmasak az emberek bizalmára! Az ország annyi idegent fogadott be és tart el, felháborító, hogy mi magyar emberek harmadrendű állampolgárok lettünk!



Megkerestük Sebestyén Gyula polgármestert és Kiss Pál címzetes főjegyzőt, akik a következőket nyilatkozták: Németh Lajost és élettársát bírósági ítélet alapján a végrehajtó költöztette ki az általuk lakott, de nem a tulajdonukat képező ingatlanból. A bírósági és a végrehajtási eljárást nem az önkormányzat, hanem az ingatlan tulajdonosa (a lakók egyeneságbeli rokona) kezdeményezte. Az érintettek részére az önkormányzat és a családsegítő szolgálat segítséget nyújtott hajléktalanszállón történő elhelyezésben, albérlet keresésben helyben és környéken, valamint  az önkormányzat a kilakoltatást követően átmeneti jelleggel pár napra szállást biztosított. Az érintettek a településről nem akarnak elmenni, ez az elhelyezésüket, segítségüket megnehezítette. A településen albérletet nem sikerült találni. Az önkormányzatnak lakáscélú ingatlana nincs, így elhelyezni nem tudta. Egy magánszemély lakókocsit vett nekik, jelenleg abban élnek. Sajnos a nevezettek életvitele nagyban hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához. Azóta az önkormányzat favásárláshoz nyújtott támogatást részükre, valamint mindkét személyt segélyezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!