Közélet

2014.02.12. 10:00

Le kellett zárni egy utat a vízátfolyások miatt Dél-Somogyban

Vízátfolyás miatt nem lehetett közlekedni szerdán reggel Porrogszentkirály és Gyékényes között. A korlátozást a Közút rendelte el, a tilalmat a délelőtt már feloldották.

Harsányi Miklós

Információink szerint egy csatorna áradt meg annyira, hogy be kellett avatkozniuk a szakembereknek,munkájukat nehezíti, hogy a térségből folyamatos esőzésekről számoltakb e.

Eközben a szél és tartós esőzés miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki Somogy megyére. Délnyugat felől folytatódik az intenzív csapadéktevékenység, 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullik az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Délnyugaton akár 30 mm felett is alakulhat a csapadékösszeg.



A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint délutánra a Dunántúlon az eső már több helyen havas esőbe válthat. Térségünkben szerda délelőttől viharossá fokozódik az északi szél. Helyenként várhatóan óránként 70-75 kilométer körül alakulnak a legerősebb széllökések. Estétől kezd jelentősen mérséklődni a szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!