Közélet

2014.02.10. 17:43

Óvodabezárás: úgy döntöttek, nem döntenek

Úgy döntöttek, hogy nem döntenek: a siófoki képviselők májusra halasztották a döntést a Napraforgó óvoda bezárásának ügyében.

Fónai Imre

Ahogyan megírtuk, eredetileg arról szavaztak volna: csak akkor zárják be az óvodát, amikor a jelenleg még oda járó összes gyermek eléri az iskolás kort. Ez a variáció azonban végül mégsem került a képviselők elé.
Sokadszorra került már az ügy a siófoki képviselő-testület elé. Tavaly előbb az óvoda azonnali bezárásáról döntöttek a városatyák, majd egy évvel (az idén nyárra) mégis elhalasztották ezt. Ezek után csaknem hatvan aláírással tiltakoztak az érintett szülők az óvodabezárás miatt. A jelenlegi gyermeklétszám 65 fő, szeptemberben várhatóan 25-30 gyermek kezdi meg iskolai tanulmányait.„Az óvodai ellátásban maradó 35-40 gyermek ellátása indokolttá tenné a csoportösszevonást, azonban erről majd csak a beiratkozások után lehet pontos adatokat kapni” – olvasható abban az előterjesztésben, ami végül a siófoki képviselők elé került a legutóbbi testületi ülésen. S az is: 2015 szeptemberében további 16-20 gyermek kerülhet iskolába. Azaz 2014 májusában pontosabban látják a mainál, hogy hogyan alakulnak a létszámok a Napraforgóban és a város többi óvodájában. A végső döntést ezért ekkorra halasztották „az intézmény esetleges átszervezéséről”.

Ezek is érdekelhetik