Közélet

2014.03.27. 07:20

Egy hét kólátlanság: itt a nagy közös „vízre állás”

Somogyból négy iskola csaknem 1800 diákja egyszerre emeli a vizespoharát pénteken: ennyien csatlakoztak az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által ötödik, vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hetéhez.

Balassa Tamás

Az idén a regisztrált iskolák harmadában egyáltalán nincs vízcsap a tanteremben vagy ivókút folyosón, 27 százalékukban pedig egy-három csapon osztoznak a diákok.Az ország 144 oktatási, nevelési intézményében az ivóvíz kerül a középpontba és a poharakba a héten, tájékoztatott kedden az ÁNTSZ. Megyénkből a balatonszabadi Kincskereső iskola 257, a csurgói Eötvös iskola 312, a kadarkúti Jálics iskola 656 és a nagyatádi Sport és Művészeti Iskola 547 diákja vesz részt a programban. Országosan 43 ezer gyermek 106 településen, kidolgozott órai anyagok és kreativitást igénylő feladatok, játékok segítségével ismerkedik a vízivás előnyeivel és a cukros italok fogyasztásának káros következményeivel. A program a szülőket sem hagyja ki: 23 cég ajánlott fel 64 ezer liternyi vizet. A legaktívabb iskolák nyerhetnek is, a fődíj egy interaktív oktatással egybekötött tanfolyam A főzés 6alma főzőiskolában.

A nagy közös „vízre állás” az összes résztvevőnek egyidőben, udvari koccintással, az első szünetben lesz pénteken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!