Közélet

2014.03.07. 16:40

Kiadó városi ingatlanok: akad kérő, de kevesebbért

Az önkormányzat által kiírt minimális ötvenezer forint helyett ötezerért bérel a jövőben egy Ady utcai raktárt a Gold Consulting Szociális Szövetkezet.

Márkus Kata

Meghatározott minimális bérleti díjért el nem kelt, nem lakás célú önkormányzati ingatlanokra kért Kaposvár önkormányzata díjajánlatokat a közelmúltban. A legutóbbi közgyűlés megtárgyalta a beérkezett ajánlatokat, s a hat ajánlatból négyet elfogadott. Az ajánlott bérleti díjak természetesen kivétel nélkül alacsonyabbak voltak az önkormányzat által meghatározott minimális díjnál. Volt, hogy csak pár ezer forint volt a különbség, ám olyan is előfordult, hogy a tizede volt az ajánlott díj a meghatározott minimálisnak. Ám ez utóbbi, említett ingatlan jelen állapotában jószerivel használhatatlan.Az önkormányzat által kiírt minimális ötvenezer forint helyett ötezerért bérel a jövőben egy Ady utcai raktárt a Gold Consulting Szociális Szövetkezet.
– Az említett, borzasztó állapotú raktár fölött van a jelenlegi irodánk, s azért béreltük ki leginkább az alatta lévő helyiséget, hogy használhassuk az irodánkat – tudtuk meg Lechner Istvánnétól, a Gold Consulting Szociális Szövetkezet elnökétől. – Ugyanis dugulás miatt állt a szennyvíz a raktárban, se ablak, se ajtó nem volt rajta, de még vakolat sem. Százötvenezer forintot már elköltöttünk az épületre, a dugulás-elhárításra, ajtót, ablakot rakattunk be, hogy senki ne tudjon bemenni. Úgy számoljuk, hogy másfél-kétmilliót kell ráköltenünk ahhoz, hogy használható legyen az épület. Önerőből próbáljuk rendbe hozatni, hogy aztán megváltozott munkaképességűek szociális foglalkoztatója működhessen ott a jövőben. Most tehát valóban a minimálisan kért bérleti díj tízedét fizetjük az önkormányzatnak, ám a különbség többszörösét vissza adjuk az önkormányzatnak azzal, hogy használhatóvá tesszük.

Marad a minimális díj

Az alacsony inflációra, a nem lakás célú helyiségek bérlete iránti kereslet visszaesésére, valamint a vállalkozások gazdasági helyzetére hivatkozva Kaposvár önkormányzata nem kívánja emelni az idén az önkormányzati tulajdonú, nem lakás célú ingatlanok és egyéb bérlemények bérleti díját. Erről legutóbbi ülésén határozott Kaposvár közgyűlése, s arról is tájékoztattak, hogy az iskolai, óvodai és egészségügyi gondokság, az Együd kulturális központ és a sportiskola vezetőivel történt egyeztetés során nem érkezett javaslat az intézményekben lévő helyiségek bérleti díjának, illetve a rezsiköltségeknek az emelésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!