Közélet

2014.04.17. 15:06

Aladin, Batman, Pókember: szuperhősök a víztorony tetejéről

Superman és Pókember ereszkedett alá a siófoki víztoronyról, a helyi táncstúdió hatvannégy fővel formázott alakzatot, miközben nem mellékesen majdnem pont félmillió forint gyűlt össze az urnában; a hibádzó párezer forintot Al-Meri Aladin saját zsebből pótolta ki.

Fónai Imre

Merthogy Aladin megint kitalált valamit. Angyalszárnnyal a kórházban szenteste, ruhagyűjtés, gulyásfőzés a hajléktalanoknak és rászorulóknak: ilyen már volt, de „Hétköznapi szuperhősök” rendezvény nem, egészen mostanáig. S a cél persze most is nemes: légzésfunkciós készülékre gyűjtöttek a siófoki kórház gyermekosztályának (megkérdezték és éppen arra volt szükségük). A többes szám nem egy egyesületet, nem is rendezvényszervező céget takar, hanem „csak” Al-Meri Aladint és barátait. A tizenhét éve Siófokon élő szír-magyar fiatalember volt persze most is az ötletgazda, s éppen a legutóbbi szenteste fogalmazódott meg benne, a kórházban.

– Legyen végre valami nagyobb szabású, komolyabb megmozdulás is – eleveníti föl az alapgondolatot. – Kis, angyalszárnyas csapatomban volt egy alpinista is, ő vetette föl: legközelebb letakarítják a gyermekosztály ablakait. Ne csak azt, hadd lássa az egész város – fűztem tovább. Így aztán végül a pláza homlokzatát takarították le a szuperhősök jelmezében, s ezúttal a pláza nem a szokásos takarító cégnek fizetett, hanem a gyűjtéshez járult így hozzá. Szabó Leslie fellépti díj nélkül állt színpadra, akár csak Sergio Santos, vagy a Popdealers együttes; a kutyamenhelyesek is bemutatóztak, a kulturális központban véradás volt, majd a Zamárdi Színkör lépett föl. Amikor Szabó Leslie az utolsó dalának a végére ért, egy szirénázó mentőautó érkezett, amiből kiugrott Batman, fölmutatott a víztoronyra, melynek tetejéről négy újabb szuperhős ereszkedett alá; Supermannek beakadt kicsit a kötele, de nem lett baj. Közben gyűlt a pénz az urnában. Várakozásainkat messze fölülmúlta a rendezvény sikere.Főzéseik, ruhagyűjtéseik rendszeresek, teszi hozzá Al-Meri Aladin, ilyen nagyszabású programból azonban évi egy-kettőnél aligha lehet több. – Gyűjtsünk pénzt a kórháznak; kitaláltuk, megszerveztük, mi, úgymond amatőrök. S itt a lényeg: bárki meg tudja csinálni, akár az ott összegyűlt közönségből is bárki meg tudta volna csinálni, sőt, akár meg is csinálhatja...

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!