Közélet

2014.04.27. 08:05

Fonyód újra jegyzőt keres, de épül a Balaton Áruház

Fonyód ismét jegyzőt keres: próbaidejének lejárta után egymást követően a második hivatalvezetőtől köszönt el Hidvégi József polgármester, aki ezúttal Szalontai Andrástól vált meg.

Fónai Imre

Ahogyan megírtuk, korábban Mátyás István a 2013-as év eleje és augusztusa között töltötte be a fonyódi jegyzői tisztséget; amikor a próbaideje leteltével Hidvégi József nem marasztalta, így indokolt lapunknak a városvezető: „Egyszerűen én egy rutinosabb, a jegyzői feladatok terén tapasztaltabb hivatalvezetőt képzelek el, aki nemcsak a Fonyód városa által támasztott követelményeknek tud megfelelni, hanem a járással kapcsolatos ügyekben is naprakész.”

Most Szalontai András távozását követően azt közölte a városháza: „Mivel Fonyód járási székhely település, ezért a feladatok sokrétűek és összetettek. Jelentős számú projektet bonyolít a hivatal. Mindezek okán egy kellő mértékű szakmai tapasztalattal rendelkező és jó szervező vezetőre van szükségünk.”Fonyódon a jegyző távozásával egy időben ismét felröppent a szóbeszéd, ami már Mátyás Istvánékor is felvetődött, sőt, az azzal csaknem egy időben lezajlott alpolgármester-cserekor is: a távozások összefüggésben állhatnak a polgármester érdekeltségébe tartozó Balaton Áruház felújításához kapcsolódó hitelhez szükséges önkormányzati kezességvállalással. A korábbi alpolgármester leköszönésekor Hidvégi József azt mondta: „Valaki valamit félreértett. A hitelfelvétel a kft-nk saját dolga, ahhoz nincsen köze a városnak és sikerült is 98 millió forintról kölcsönszerződést kötnünk, úgyhogy ha találunk kivitelezőt, folytatódhat az átépítés.”

Most a városháza válaszában az áll: „Ami a szóbeszédet illeti, a tény: a Balaton Áruház hiteléhez nem adott kezességvállalást az önkormányzat.”
De ha már Balaton Áruház: a Fonyódi Hírmondó áprilisi száma tájékoztat arról, hogy a polgármester és felesége cégének tulajdonában álló áruház átépítése végre folytatódhatott, új üzlethelyiségek mellett közösségi tér is lesz benne. A földszint és az első emelet felújításához húszmillió forintos Leader-támogatás is érkezett.

Címkék#Fonyód
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!