Közélet

2014.04.13. 08:05

Játékos szemléletformálás ötszáz diákkal

Internetes vetélkedőn mutathatják meg a diákok, mennyire környezettudatosak. No, és mit tudnak a Nagyatádon és a környező községekben megvalósuló csatornaprogramról. A háromfordulós (K)VÍZ játékban a projekt kilenc településén működő általános iskolák felső tagozatos tanulói vehetnek részt.

Jeki Gabriella

A vetélkedő kérdései a környezetvédelem, az ivóvíz, a szennyvízkezelés, a csatornahálózat-építés és az európai uniós támogatás témáját ölelik fel. Az első fordulóban hét oktatási intézményből 455 diák töltötte ki a nagyatad.csatornaprogram.hu honlapon megjelent totót, illetve a második fordulóban az újabb 13+1 kérdéses szellemi játékot. Az internetes játék április végén, a Föld napján díjátadással zárul: a három fordulóban legjobb eredményt elérők között sorsolnak ki egy kerékpárt, és könyvutalványok, pendrive-ok is várnak a szerencsésekre.



A beruházás, amelyet így a diákok is alaposan megismernek, csaknem ötmilliárd forintba kerül: kiépül Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Nagyatád, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany csatornahálózata, és korszerűsödik a nagyatádi szennyvíztelep. Jól haladnak az augusztusban kezdett munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!