Közélet

2014.04.03. 13:46

Szögek, csavarok, vasdarabok a körforgalomban

Rozsdás szögek, csavarok, kisebb-nagyobb vasdarabok – a tenyerén mutatja egy nő, mennyi fémhulladékot szedett össze egyetlen alkalommal a donneri Söröskorsót övező körforgalomban Kaposváron. A vasakat guberálók hullajtják el errefelé rendszeresen, veszélyeztetve a közlekedést.

K. G.

A belvárosban boltosként dolgozó nő felháborodottan fordult szerkesztőségünkhöz, mert már kétszer kapott defektet, amikor autójával ráhajtott a körforgalomban elpottyantott szögekre.

– A környéken nagyon sokan élnek vasazásból, erre hurcolják a zsákmányt kordén, biciklin, kézikocsikon, a jóég tudja, hogy még miken. Egy közeli fémhulladék telepre igyekeznek – osztotta meg velünk megfigyeléseit. – Menet közben a körforgalommal nehezen birkóznak meg, a taligákról lezuhanó kisebb tárgyakat észre sem veszik. Bezzeg az autósoknak feltűnik! Én már kétszer kaptam defektet, a károm legalább 50 ezer forint. A szembeszomszédom ugyanígy járt. Már rettegek, hogy baleset szenvedek emiatt, azon gondolkodom, hogy nagy kerülővel térek haza, hogy kihagyjam a veszélyes szakaszt. Ha erre sétálok vagy biciklizem, mindig látok újabb tárgyakat, ma például egy nagy vaslemezt.– Akkor tudtam összeszedni párat, amikor szombaton egy csetepaté miatt lezárták a környéket – tette hozzá. – A közterületi kamerán is biztosan látszott, hogy szedegetem, a rendőrök is észrevehették. Szóltam is egy járőrnek, de azt a választ kaptam, hogy régen volt jogalapjuk büntetni emiatt, ma már ez a közterület-felügyelők dolga lenne. Remélem, hogy minél előbb megszüntetik a kaotikus állapotokat, mert ez rendkívül balesetveszélyes, buszok, kamionok is rendszeresen behajtanak ebbe a körforgalomba, bármelyik jármű összeszedhet egy szöget, ahogyan az én kocsimmal is történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!