Közélet

2014.05.15. 07:03

Kidőlt fák és zárlat miatt késnek a vonatok Somogyban

Csütörtök hajnalban Somogy megyében található több vasútvonalon is kidőlt fa okozta, illetve felsővezetéki zárlat okozza a reggeli vonatok késéseit. A Siófok–Kaposvár, a Pécs–Barcs–Gyékényes, illetve a Dombóvár–Kaposvár vasútvonalon kell késésekkel számolni – tudtuk meg Kavalecz Imrétől, a Mávinform sajtóügyeletesétől.

Sonline

Dombóvár és Kaposvár között hajnali 4 óra óta nincs feszültség a vasúti felsővezetékben, emiatt a villanymozdonnyal közlekedő vonatok nem tudnak útnak indulni a Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon. A vasúttársaság műszaki készenlétesei öt órakor megállapították: Taszárnál leszakadt a felsővezeték rendszer, emiatt Baté és Taszár között a pálya elzárva a vonatközlekedés elől. Egy ott maradt vonatot, amely Dombóvárról Nagykanizsáig közlekedik – dízelmozdonnyal továbbítanak majd, de az utasok elszállítása érdekében – a helyreállításig – a MÁV-START vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre. A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon 30-40 perces késésekkel számoljanak a reggeli órákban vonattal útra kelők.Korábban a hajnali órákban az első vonat a Kaposvár–Siófok közötti vonalon Tab és Kapoly között pályára dőlt fát észlelt és emiatt várakozott több mint egy órahosszát. Ugyancsak korareggel a Pécs–Gyékényes vonalon közlekedő első vonat Barcs és Középrigóc között kénytelen volt vesztegelni, ott is kidőlt fa okozott gondot. Utóbbi két helyen már eltávolították a fákat, megindult a vonatközlekedés.
Az ország többi vasútvonalán valamennyi személyszállító vonat elindult és menetrend szerint közlekedik. Így a munkába és iskolába igyekvők idejében elérik úti céljaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!