Közélet

2014.05.29. 17:38

Nincs elég gyerek, bezár a tarnócai ovi

Július elsejei hatállyal megszűntette Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje Somogytarnócai Óvodáját a város képviselő-testülete csütörtöki, rendkívüli ülésén.

Jeki Gabriella

A beíratott gyermeklétszám a következő nevelési évre ugyanis tíz fő, amely nem éri el az óvodai csoport indításához szükséges törvényi minimumot. Mivel a törvény ilyen esetben nem ad lehetőséget óvodai csoport indítására, a telephely megszűntetése indokolt.

- A beíratott gyermekek, a szülőkkel való egyeztetésnek megfelelően, a Deák Ferenc utcai óvodában, külön csoportban lesznek elhelyezve - mondta Karvalics Ottó polgármester. - A pedagógusok és alkalmazottak áthelyezése is biztosítható.A bezárást több egyeztetés is megelőzte, és a képviselők mindent megtettek annak érdekében, hogy az előírt gyermeklétszám biztosítható legyen. A vizsgálatok azonban azt is bizonyítják, hogy a demográfiai adatok alapján az óvoda a későbbiekben sem tud megfelelni a törvényi előírásoknak. A korábban tartott értekezleten a megszűntetést a Szülők Közössége is elfogadta, ellenszavazat, tartózkodás nem volt.

Az óvoda épületének, berendezésének, eszközeinek hasznosítása egy későbbi tárgyalás kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!