Közélet

2014.06.18. 18:21

Kommentek: csütörtöktől minden másképpen lesz

Búcsút vettünk a régi hozzászólásblokktól, a jövőben a Sonline.hu-n is Facebook-profillal lehet ezentúl cserélni az eszmét.

Sonline

Két szempont ért ugyanis össze most, és érte el a változtatáshoz szükséges kritikus tömeget. Egyrészt általános gyakorlattá vált, hogy a hírportálok nem kérnek külön regisztrációt és bejelentkezést olvasóiktól ahhoz, hogy a cikkekhez hozzá tudjanak szólni - hanem lehetővé teszik azt, hogy Facebook-profiljukat használva tegyék meg ezt.

Másrészt az Alkotmánybíróság közelmúltban hozott döntése meglepő szigort tanúsított az olvasóiknak hozzászólási lehetőséget biztosító weboldalak üzemeltetőivel szemben, ezért kiadónknak át kellett gondolnia eddigi gyakorlatát. A legkönnyebb döntés a kommentek teljes letiltása, és ezzel mindenféle felelősség kizárása lett volna – több hírportál is ezt az utat választotta. Mi azonban nem szerettük volna olvasóinkat megfosztani a somogyi hírek legaktívabb fórumától, ezért a magunk részéről csak annyit szigorítunk, hogy az eddigi teljes anonimitás helyett bizonyos fokú személyazonossághoz kötjük a hozzászólás lehetőségét.

Reméljük, hogy e lépéssel olvasóink nem csak annyit nyernek, hogy kényelmesebben kommentelhetnek, hanem ennél jóval többet: egy kulturáltabb, megfontoltabb, érdemibb párbeszédfolyamot.

Az átállás során tapasztalható esetleges technikai döccenőkért előre is türelmüket kérjük - és köszönjük. A hozzászólásokkal kapcsolatos (tartalmi, technikai) észrevételeket a [email protected] e-mail címre várjuk.

További jó kommentelést!

A régi kommentek a továbbiakban nem láthatóak. A két rendszer ilyen összehangolására sajnos nincs lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!