Közélet

2014.07.11. 07:43

Életmentő és matróz ügyel a Drávában fürdőzőkre

Életmentő és egy matróz ügyel a biztonságra az egyetlen drávai szabad strandon, a barcsi híd alatti szakaszon, mentőcsónakkal sietnek a bajbajutottak segítségére. A hajót a városgazdálkodási igazgatóság vásárolta az idei szezonra. A fürdésre kijelölt időszak a korábbi nyarakhoz hasonlóan 11 órától 19 óráig tart.

Jeki Gabriella

A bátrabbak gyalogolhatnak és evezhetnek: a BVSE Vízisport és Túra Szakosztály egyre több szárazföldi túrát is szervez vagy köt össze vízi túrával. Túl vagyunk már hat gyalogos kiránduláson, és több hosszabb-rövidebb drávai evezésen. A szezonba még kettő hosszú fér majd bele, például a Kerkaszentkirály–Drávaszabolcs túra.



Emellett számos egynaposra is lehetőség nyílik a Vízvár–Barcs, illetve a Barcs–Szentborbás útvonalon. A drávai „kóstolókon” túl iskolai túrákat is szerveztek: két hét alatt kilenc osztály közel háromszáz diákja teljesítette a Barcs–Szentborbás drávai szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!