Közélet

2014.07.25. 07:05

Érettségi után plusz félmillió - tanulószerződéssel

Promóció Aktuális kérdés a frissen érettségizettek számára a „hogyan tovább”, azaz a szakmaválasztás. Amennyiben iskolai rendszerű OKJ-s szakképzésben, tanulószerződéssel folytatják tanulmányaikat, nem csak egy szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal, hanem pénzügyi juttatásokkal is gazdagodhatnak. A lehetőségekről Bulyáki Gyöngyit, a MUA Szakközépiskola igazgatóját kérdeztük.

x

Az érettségi utáni OKJ-s képzések specialitása, hogy két év alatt piacképes szakmát adnak a tanulók kezébe, nemzetközi EUROPASS bizonyítvány-kiegészítővel együtt, ami a külföldi munkavállalást segíti.
Ezen felül továbbra is járnak olyan juttatások a képzésben résztvevőknek, mint az iskoláztatási támogatás (146 400 Ft/év), árvaellátás, diákigazolvány, kollégium, egészségbiztosítás. Amennyiben a szakképzés gyakorlati részére tanulószerződés keretében kerül sor, a tanulót további pénzbeli és nem pénzbeli ellátások is megilletik.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Bulyáki Gyöngyi iskolaigazgató
[/caption]

Például a MUA Szakközépiskolában a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzésben résztvevők számára a két év alatt összesen 330 000 Ft értékű juttatás kerül kifizetésre a tanulószerződés keretében. Ugyanakkor vannak olyan szakmák, ahol akár a félmillió forintot is elérhet ez a juttatási csomag.

A MUA Szakközépiskola induló, tanulószerződéses pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzésével kapcsolatban személyesen a Kaposvár, Rákóczi tér 12/a szám alatt, telefonon a 82/320-160-as telefonszámon állnak rendelkezésre a tanulmányi ügyintézők.

Aktuális kérdés a frissen érettségizettek számára a „hogyan tovább”, azaz a szakmaválasztás. Amennyiben iskolai rendszerű OKJ-s szakképzésben, tanulószerződéssel folytatják tanulmányaikat, nem csak egy szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal, hanem pénzügyi juttatásokkal is gazdagodhatnak. A lehetőségekről Bulyáki Gyöngyit, a MUA Szakközépiskola igazgatóját kérdeztük. x Bulyáki Gyöngyi iskolaigazgató -->

Ezek is érdekelhetik