Közélet

2014.07.10. 16:04

Kiváló a Balaton vize: telt ház lesz a tónál, Siófok a topelső

A hétvégére garantált a telt ház a magyar tengernél; nemcsak a zamárdi Balaton Sound zajlik, hanem számos más program is lesz a tóparton.

Fónai Imre

Lezárultak a vizsgálatok, a júniusi balatonfüredi úszóversenyt követő megbetegedéseket lokális szennyeződés okozta – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézetben elvégzett elemzések igazolták a humán kalicivírus jelenlétét, de azt is megállapították, hogy a szennyeződés szűk területet érintett. A Balaton vízminősége kiváló – nyomatékosították a szakemberek, igaz, azt továbbra sem lehet tudni pontosan, hogy miképpen kerülhetett kalicivírus a vízbe. A nem kijelölt fürdőhelyeken történő fürdőzést egyébként a Balaton térségében sem javasolja az ÁNTSZ, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik.
A Magyar Turizmus Zrt. e közben Jó a víz elnevezéssel kampányt indított, valami hasonló, a magyar tengert népszerűsítő akcióra a szezon eleji rémhírek miatt tiltakozó Balaton-parti polgármesterek is felhívták levelükben a zrt. figyelmét. Akinek fontos a Balaton, az csatlakozzon a facebook-on – ösztönöz a zrt.Nem kell aggódni egyébként a balatoni szállásadóknak, a hétvégére garantált a telt ház; nemcsak a zamárdi Balaton Sound zajlik, hanem számos más program is lesz a tóparton. A szallas.hu is közétette legfrissebb adatait, miszerint továbbra is Siófok az első számú nyaralási célpont az internetes portálon szállást foglaló belföldi turisták körében. Érdekes megfigyelés, hogy a nyaralásra készülő családok körében egyre népszerűbb az olcsó árfekvésű apartman.
A második negyedévben egyébként még Budapest, Siófok, Hajdúszoboszló volt a sorrend a foglalási toplista élén, a nyári főszezont tekintve sokat változik a lista, ekkor így módosul a rangsor eleje: Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Balatonlelle, Zamárdi. Az első ötben tehát négy balatoni település, a négyből három déli parti, de – déli part, figyelem! – a szallas.hu adatai szerint az északi part fokozatosan zárkózik fel...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!