Közélet

2014.07.25. 07:19

Méhekkel teli utánfutó borult fel a kőröshegyi völgyhídon

Le kellett zárni az M7-es autópályát a kőröshegyi völgyhídnál pénteken kora hajnalban, mert felborult egy méhszállító utánfutó.

K.G

Egy terepjáró vontatmányaként, eddig tisztázatlan okokból, felborult egy méhkaptárakkal teli utánfutó az M7-es autópálya 120-as kilométerszelvényében a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A kőröshegyi völgyhídon történt baleset nem sokkal nulla óra után következett be.

A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére 00 óra 26 perctől teljes útlezárás volt érvényben a jobb  pályatesten, valamint két alkalommal a bal, a Budapest felé vezető oldalon is.
A méhkaptárakat és az utánfutót egy daru segítségével sikerült biztonságba helyezni és elszállítani a helyszínről, az útlezárást öt óra körül oldották fel. A rendőrök addig a forgalmat a régi 7-es útra terelték. Hajnali fél 6-ig tartott a műszaki mentés és a helyszínelés, amire fel tudták szabadítani a sztrádát. Információink szerint a balesetet a kocsi tengelytörése okozhatta, de a rendőrök vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék a pontos okot. Az ütközéstől csak néhány kaptár nyílt ki, de csak kevés méh jutott ki a szabadba.

A tulajdonos és a gépkocsivezető füsttel bódították el a fullánkos rovarokat, hogy ne csíphessék meg az autósokat. A mentés azért tartott olyan sokáig, azért kellett időnként lezárni teljesen az autópályát, hogy a méhek nagy számban ne szabaduljanak ki és ne okozzanak tömegbalesetet az M7-esen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!