Közélet

2014.08.12. 15:14

Az MSZP, a DK, az Együtt-PM is beáll Szita Károly kihívója mögé

Információnk szerint a függetlenként induló Kováts Imre mögé három ellenzéki tömörülés, az MSZP, a DK és az Együtt-PM is beáll.

Sonline

A Fidesz már korábban bejelentette a nyilvánvalót, hogy Szita Károlyt indítja polgármesternek Kaposváron az október 12-i önkormányzati választáson. Szita Károlyt eddig már öt alkalommal választották a somogyi megyeszékhely első emberének. Legelőször, 1994-ben kapta a „legkevesebb” voksot, akkor 66 százalékkal nyert, legutóbb, 2010-ben 77,12 százalékkal választották újra.



Meg nem erősített információnk szerint a függetlenként induló Kováts Imre mögé – a korábban másutt közöltekkel ellentétben – három ellenzéki tömörülés, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt-PM is beáll. Kováts Imre tizenkét éven át volt kaposvári önkormányzati képviselő. 2010-ben, az előző választások előtt kilépett a Somogyért Egyesületből, és függetlenként – a nemrégiben megalakult Polgári Szabadság Platform felkérését, támogatását elfogadva – indult a polgármesteri székért. Programjában megvalósíthatóbb jövőképet, nyíltságot, kiszámíthatóságot, szakértelmet ígért a kaposváriaknak. Akkor a harmadik helyen végzett a voksok 8,02 százalékával (Lamperth Mónika 14,86 százalékkal lett a második).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!