Közélet

2014.08.15. 15:22

Hat napon át tartó szüreti vígasság Balatonbogláron

Balatonboglár első számú nyári attrakciója, mely az idén hat napon át tart, nem csak a kiváló helyi bortermelők bemutatkozója.

F. I.

Ez már a harmincnyolcadik: pénteken kezdődött és egészen augusztus 20-ig tart az idei Boglári Szüret, amikor Mészáros Miklós balatonboglári polgármestert idézve „a legszélső szőlőskislaki házat is ki lehet adni”. S a hagyományokhoz hűen ingyenes minden program, a város is ingyen adja a területet, a Platán strandot és környékét azért, hogy egyre több vendég keresse fel. Mészáros Miklós mondta azt is, hogy „ősidők óta termelik a szőlőt, a bort errefelé, miért ne ünnepelnénk?”. Arra is emlékeztetett: a helyi Fischl-házban látható az az első századból, a bronz korból származó lelet, melyet Balatonboglár közelében találtak; borkészítéssel kapcsolatos tárgyakat rejt a kollekció.Balatonboglár első számú nyári attrakciója nem csak a kiváló helyi bortermelők bemutatkozója. A szombati ünnepélyes megnyitó után BB-hordót vernek csapra, vasárnap tarka szüreti felvonulás borrendavatóval, s szerdáig a két színpadon igazi sztárparádé, először is a legendás Goombay Dance Band vendégszereplésével, azután mások mellett fellép még a Lord, Szandi, a Kiscsillag, Balázs Fecó, az Animal Cannibals, Zoltán Erika, a Compact Disco, Danics Dóra, a Balkan Fanatik, Charlie, s a Balázs-Korda duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!