Közélet

2014.09.22. 10:01

Betört az esővíz a házba, öt gyermek a rokonoknál aludt

Ismét rengeteg munkát adott az eső a tűzoltóknak: a többi között balesethez, beszakadt kúthoz és egy bolhói családi házhoz vonultak.

Harsányi Miklós

Több helyre is riasztották a tűzoltókat az éjszaka az esőzések miatt. Barcs-Drávaszentesen beszakadt egy tíz méter mély kút az egyik Fő utcai lakóház udvarán. A tulajdonos gondoskodik annak betemetéséről.
Kaposváron a mentőszolgálat munkatársai kérték a tűzoltók segítségét, egy emeletes házból hoztak le egy túlsúlyos beteget. Siófokon, a 7-es főúton – az M7-es lehajtójánál – megcsúszott és keresztbe fordult egy nyerges vontató. Az utat nagy mennyiségű sár és gabona borította be, ezért a beavatkozást végző siófoki tűzoltók a helyszínre kérték a közútkezelő szakembereit.Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: Barcs-Somogytarnócán, a Szabadság utcában a melléképületekbe tört be a víz, amelyet a barcsi tűzoltók távolítottak el. Ezután Bohóra vonultak, ahol az éjszakai esőzések után négy házat vett körül a víz.
– A vízelvezető árkok megteltek – tudtuk meg. – A Rákóczi úton az egyik épületbe betört a víz, ezért a házat áramtalanították, illetve az ott lakókat – köztük öt gyermeket – rokonoknál szállásolták el az éjszakára. Reggelre a helyzet normalizálódott, a lakók visszaköltözhettek otthonaikba.
A településen öt szivattyúval avatkoztak be a barcsi és a nagyatádi tűzoltók. Jelenleg is az árkokban felgyülemlett víz eltávolításán dolgoznak az egységek a Táncsics utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!