Közélet

2014.09.22. 16:53

Folyamatosan apad a Dráva a tetőzés óta

A védekezésében több százan vettek részt, köztük hivatásos és önkéntes tűzoltók, rendőrök, rendészeti szakközépiskolás diákok és vízügyi szakemberek.

J. G.

Folyamatosan apad a Dráva a somogyi, baranyai szakaszon, ezért a Katasztrófavédelmi Régiós Irányító Törzs befejezte munkáját. A dél-dunántúli árvízi védekezést irányító egység sellyei székhellyel működött, szeptember tizenötödikétől irányította a védekezési munkálatokat a Mura, a Dráva és ezek mellékfolyóinak teljes magyarországi szakaszain, mintegy száz településen.

A Dráva Barcsnál 507, Drávaszabolcsnál 572 centiméterrel tetőzött. A somogyi szakasz védekezésében több százan vettek részt, köztük hivatásos és önkéntes tűzoltó, rendőrök, rendészeti szakközépiskolás diákok és vízügyi szakemberek. Ők 2500 homokzsákból építettek nyúlgátat több település, Őrtilos, Berzence, Vízvár, Babócsa és Heresznye védelmére. Az őrtilosi vízmércén a tetőzés óta 274, a barcsi szelvényen 191 centiméter apadást mértek.



A tetőző szakaszokon a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság elvégezte a tetőző vízszintek pontos, szakszerű rögzítését, figyelve az eddig feltárt árvízi jelenségeket. Elmondták: a töltések védképessége megfelelő, épített környezet nincs veszélyben. A térségben egy vízügyi szakember továbbra is az önkormányzatok rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!