Közélet

2014.09.18. 19:09

Gépmonstrum: a látványosság maradt, a káosz elmúlt Siófokon

Az elmúlt egy hét esőzései hátráltatták kissé a tervezett munkát, de jó hír az autósoknak, hogy a siófoki vasúti átjárók egyidőben történő lezárásával már nem kell számolni.

F. I.

Az egyik siófoki olvasónk szerint közlekedési káosszal jártak az átjárólezárások, a másik éjszaka jár fényképezni a kivilágított, akkor is zakatoló gépmonstrumot – zajlik a dél-balatoni vasútkorszerűsítés, éjjel-nappal dolgozik a Seszták Miklós miniszter „rajtjelére” beindított, egy kilométer hosszú alépítményjavító óriásgép.

Az elmúlt egy hét esőzései hátráltatták kissé a tervezett munkát, de jó hír az autósoknak, hogy a siófoki vasúti átjárók egyidőben történő lezárásával már nem kell számolni. Ilyen is előfordult, panaszos olvasónk egy ízben nyolc kilométer hosszan nem tudott átjutni a síneken. Azt mondta, öröm a vasútfelújítás, de az nem, hogy hiányzik a kellő tájékoztatás. Azóta a siofok.hu-n elolvasható, hol és mikor zárnak le átjárót (sőt, azt is böngészhetik a térképen az érdekeltek, hogy hol épül rugalmas sínágyazat, illetve zajárnyékoló fal); a városközepi Mártírok útit például már csak 23-án és 24-én veszik igénybe a munkálatok miatt estétől másnap reggelig. A Vitorlás utcai átjáró azonban egészen a beruházás végéig, júniusig zárva lesz, hiszen ott új közúti aluljáró épül.Vonatok helyett buszok szállítják az utasokat Siófok és Balatonszemes között (a nemzetközi vonatok elkerülik a Balaton déli partját), a tervek szerint december 13-ig. Ettől kezdve március 1-ig Siófok és Szántód-Kőröshegy állomások között járnak majd vonatpótló autóbuszok, 2015. március 2-ától június 13-áig pedig Lepsény és Szántód-Kőröshegy között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!