Közélet

2014.09.23. 18:04

Ismét szünetel a vonatközlekedés

Az árhullám és az esőzés annyira megrongálta a vasúti pálya menti partoldalt, hogy a biztonságos vonatközlekedés nem tartható fenn.

Harsányi Miklós

A Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon kedd hajnaltól szünetel a vonatközlekedés. A nemrég levonult árhullám és a korábbi heves esőzések olyannyira megrongálták a vasúti pálya menti partoldalt, hogy a biztonságos vonatközlekedés nem tartható fenn, helyre kell állítani.
A Mávinform korábban közölte: szeptember 18-án ideiglenesen újraindult a vonatközlekedés a Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, mert akkor megszűnt a pálya lezárása, de a sebességkorlátozások érvényben maradtak. A vonatok azóta is átlagosan félórás késésekkel közlekedtek.– A vasúttársaság műszaki szakemberei most úgy döntöttek: a vonalszakaszt a vágányzat végleges helyreállítása miatt ismét le kell zárni a vonatforgalom elől – tájékoztatott kedden a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. – A felújítás miatti vágányzár a Dombóvár-Kaposvár-Nagykanizsa, a Barcs-Nagykanizsa, a Szombathely-Pécs, illetve a Sopron-Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasait, illetve az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasait érinti főként, Gyékényes és Nagykanizsa között vonatpótló buszokkal kell utazniuk. Az átszállások miatt az utazás is megnőhet 20-30 perccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!