Közélet

2014.09.28. 19:08

Siófok az intelligens város, ahol ingyen okostelefont osztanak

Okostelefont juttat az önkormányzat a Siófok Kártya igénylőinek és megújítóinak – döntött a siófoki képviselő-testület a cikluszáró ülésén.

F. I.

A képviselők még 2012 őszén fogadták el az intelligens város koncepcióját, amelynek részét képezte a nyílt wifi-hálózat megvalósítása, valamint az is, hogy a városban élők kapjanak ingyenesen okostelefont. A jelszó nélkül használható wifi kiépítése a végéhez közeledik. A hálózatott a legtöbben okostelefonnal használják, ezért új Siófok Kártya igényléséhez vagy a megújításhoz az egyik legújabb készüléket adja a város.Csak 18. életévüket betöltött felnőttek kaphatnak mobilt és egy alkalommal biztosít telefont az önkormányzat a Siófok Kártya mellé, ha megadják e-mail címüket és hozzájárulnak ahhoz, hogy a város közérdekű információkat juttasson el hozzájuk. Az intelligens város projekt részeként olyan program tesztelését is felajánlották az önkormányzatnak, amely segélykérésre vagy akár közbiztonsági jelzésre is használható. A szeptemberi belvízhelyzet kapcsán a testületi ülésen az is elhangzott: a kapcsolatteremtés veszélyhelyzetekben is kiemelt jelentőséggel bír.

A Siófok Kártya birtokosai egyébként számos más előny mellett nyolcvan százalékos kedvezménnyel parkolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!