Közélet

2014.09.15. 12:23

Szenzációs trófea Somogyban: 25 éve nem lőttek ilyen szarvasbikát

Különleges gím bikát ejtettek el a napokban a Surján-Kaposvölgye vadásztársaság területén, mindjárt a vadászati szezon elején. Sárhegyi Ottó, a vadásztársaság elnöke szerint legalább 25 éve nem lőttek ilyen, szaknyelven szólva páros 14-es koronájú aganccsal ékeskedő szarvast. A körülbelül 11 éves állat trófeájának súlya 12,85 kilogramm, mindkét oldalán hét-hét ága van az agancsnak.

K.G.

– Kaposkeresztúr határában, a Nyíres tetőn lőtték ki a bikát egy vadföldön. A kukoricásban egyedül jött, még a bőgés előtt járt. Este fél nyolc volt, kiválóak a látási viszonyok. Nem az egyik tagunk ejtette el, hanem egy Magyarországon gazdálkodó osztrák férfi, aki már régóta vadászik nálunk, a sokadik bikáját lőtte, de nagyon örült, mert a 75. születésnapja előtt az élete bikájára pályázott. Sikerült neki.



Vadásztársaságunk egyik tagja, Kurucz Zoltán hívta oda a leshez. Nem volt ismert előttünk ez a szarvas, bár az egyik idősebb vadász kollégánk megemlítette korábban, hogy látott egy ismeretlen nagy bikát kószálni a területen – tette hozzá Sárhegyi Ottó.

Az osztrák vadász a bírálat után hazaviheti majd a trófeát, ami minden bizonnyal aranyérmes lesz, és az országos nagytáblára is felkerül majd. A szentbalázsi vadászok szerint nem sok ekkora agancsú gímet lőnek ki a megyében sem. Azóta már a kilencedik bikát ejtették el, de egyik sem érte el az első nagyságát. 

K.G. Szenzációs trófea Somogyban: 25 éve nem lőttek ilyen szarvasbikát -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!