Közélet

2014.09.04. 10:45

Víz nélkül maradt egy csőtörés miatt két falu Somogyban

Felháborodottan telefonált egy olvasónk, aki elpanaszolta, hogy Magyaregresen és Somogyaszalóban második napja nincs vizük. Lajtoskocsit nem látott, információt nem kapott a történtekről. Betelefonált a vízszolgáltatóhoz is, ahol a diszpécser állítása szerint tőle tudta meg a történteket.

K.G.

Bók László, Magyaregres polgármestere szerint náluk a Szabadság teret érinti leginkább a probléma. A szerelők szerdán 16 óráig dolgoztak a területen, feltörték a burkolatot, amit kijavítanak majd. A gerincvezetéken nem sikerült megtalálni a hibát, feltehetően ki kell cserélni egy jókora darabot a csőből.Ift Miklós, a KAVÍZ igazgatója azt a tájékoztatást adta, hogy szerdán a Mernye-Somogyaszló-Magyaregres vízellátó rendszer töltővezetéke meghibásodott. Munkatársai megkezdték a hiba elhárítását. A területre ideiglenes vízellátást biztosító tartálykocsit vezényeltek. Szerdán este helyreállt a szolgáltatás, csütörtökön reggel azonban újra munkához kellett látniuk. Előreláthatóan 15 óráig felszámolják a meghibásodást, és ekkorra ígérnek normális vízhozamot. Jelenleg van víz, csak csökkentett a nyomás, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!