Közélet

2014.10.19. 06:47

Feljelentő: saját háza előtt aszfaltoztatott a polgármester?

Azt állítja egy kaposkeresztúri férfi, hogy sikerült felvételt készítenie arról, amint a helyi polgármester a saját portája előtt a kapubejáratot csináltatta meg a kátyúzáshoz az utcákra pakolt alapanyagokból. A polgármester szerint mindez alaptalan vádaskodás.

K. G.

– Mindent pontosan felírtam: 2014 szeptember 17-én 11 óra és 12 óra 30 perc között történt mindez – mutatja a bejelentő férfi egy vonalas iskolai füzetbe írt feljegyzéseit. – Előtte a polgármester házához érkeztek a kivitelező cég munkásai, aszfalt zúzalékot tettek le az utca végén, ahogyan másutt is a faluban a munka előtt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A bejáró kész, az alkotó pihen
[/caption]

Aztán mentek tovább a kátyúkat betömni, de nem mindenütt csinálták meg, szerintem csak minden negyediket-ötödiket. Ha valamit csinálnak az adófizetők pénzéből, akkor tegyék tökéletesen. Nem tudom műszakilag ki vette át ezt a munkát? A mobiltelefonommal felvettem a polgármester egyik rokonát, aki lapátolt a kőzúzalékból, aztán bevitte az udvarukba. Erre tanúim vannak. Megcsináltatta a járdáig a saját bejáratát a háza előtt.
A felvételen az látszik, hogy messzire egy férfi hajladozik az út mellett, de nem kivehető, hogy mit csinál pontosan. 



Budánné Simonfalvi Katalin határozottan cáfolja az ellene felhozott vádakat. Azt mondja: a férfi notórius feljelentő, nyolc év alatt sok mindennel meggyanúsította már megrögzött rosszakaróként:
– Természetesen nem az önkormányzat pénzén csináltattam meg a kapubejárót, erről számlát tudok mutatni, ami bizonyítja az igazamat. A férjem 100 százalékos rokkant, elektromos tolókocsival közlekedik. Korábban betonból már többször megcsináltattam ezt a részt, de télen a só felmarta, amikor odaálltunk a kocsival. Olyan rossz állapotban volt a burkolat, hogy a tolókocsi kereke háromszor-négyszer defektet kapott emiatt, ezt is tudom bizonyítani.

Gondoltuk, hogy leaszfaltozva stabilabb lesz, és a férjem könnyebben tud közlekedni, mert nekem nagyon fontos, hogy élje a saját életét. Másnak is van aszfaltos kocsifeljárója a faluban, ők is kifizették, én is a saját pénzemből, mert nem olyan az anyagi helyzetem, hogy rászorulnék, hogy a község pénzéből tenném. Én 30 éve gazdálkodom itt, csak hoztam erre a településre. Sejtettem, hogy ez a férfi megint fel fog jelenteni, a fiát is indította ellenem a polgármesteri választáson, de veszített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!