Közélet

2014.11.14. 18:16

Csak jövőre dől el a függetlenek harca Mikén és Szorosadon

Szorosadon január 18-án, Mikében február elsején dönthetnek a helybéliek a polgármester személyéről. Mint korábban megírtuk, a két somogyi kistelepülésen azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert az október 12-i helyhatósági választásokon szavazategyenlőség alakult ki az első két helyen végzett polgármester-jelölt között

Vas András

Szorosadon az eddig regnáló polgármester, Kendi Tibor és kihívója, Simonics Ervin Gyula – mindketten függetlenek – egyaránt 36–36 szavazatot kapott, Mikében pedig a három független induló, Zavagyil Ildikó, Pécsiné Domján Anikó Csilla és Tóth Árpád közül utóbbi kettő 107–107 vokssal végzett az első két helyen.



– Az időközi választásokon természetesen nem csak a két, holtversenyben végzett jelölt indulhat a polgármesteri címért a településeken – tájékoztatott Vörös Tamás megyei főjegyző, a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetője. – A voksolásra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az októberi szavazásra.
Vagyis a jelöltek ötven nappal a választás napja előtt kezdhetik összegyűjteni az ajánlásokat, s legalább a választók három százalékának támogatása, vagyis Szorosadon 3, Mikében 15 személy ajánlása szükséges, hogy valaki harcba indulhasson a posztért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!