Közélet

2014.11.24. 07:52

Élmény a léleknek, lehetséges a lehetetlen

A hétvégén rendezték meg a kaposvári székhelyű LáriFári Alapítvány évadzáró LáriFári Party-ját az egyik támogatójuk, a Fino-Food Kft. rendezvénytermében.

Márkus Kata

Az alapító Berlik Zoltán és a kuratórium elnöke, Paskáné Hosszú Adrienn is megköszönte a támogatók egész éves közreműködését, mely lehetővé tette, hogy az alapítvány legfőbb törekvését megvalósítsa: képes legyen megmutatni, hogy ami lehetetlennek tűnik, az is lehetséges. Például lehetséges az is, hogy egy kerekes székes gyermek székében ülve hajóra szálljon, és részt vegyen egy LáriFári vitorlásversenyen. Ennek érdekében szerveztek az idén egy hat állomásos karitatív eseménysorozatot. Balatonfüredről és Balatonkeneséről indultak a vitorlások hol a szombathelyi kórház gyermekonkológiai osztályán kezelt, hol a budapesti Szent László Kórház Őssejt-transzplantációs Osztályán ápolt gyermekekkel és hozzátartozóikkal. De szerveztek vitorlástúrát down-szindrómás gyermekeknek és hozzátartozóiknak, az SOS Gyermekfalu lakóinak, mozgáskorlátozott gyermekeknek, felnőtteknek és hozzátartozóiknak, a budapesti Tűzoltó és Madarász utcai Gyermekklinika onkológiai osztályán kezelt gyermekek és családtagjaik, valamint a rendőr- és tűzoltó árvák és hozzátartozóik részére.A LáriFári Alapítványt a bármely okból – különösen, de nem kizárólag betegség miatt – átmenetileg nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatására, segítésére, életkörülményeinek javítására hívták életre. Programjaikon pozitív megerősítést, feltöltődési lehetőséget kívánnak biztosítani a nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek és családjuknak, amiből a későbbiek folyamán erőt meríthetnek, töltekezhetnek a hétköznapok adta számtalan kihívás között.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!