Közélet

2014.11.17. 10:04

Halálos tűz Magyaregresen: gyufát szorongatta a kezében az asszony

Lakástűzben halt meg egy 85 éves asszony hétfőn hajnalban Magyaregresen, feltehetően füstmérgezés végzett vele. A sűrű füstre lettek figyelmesek a Dózsa György utca lakói, ezután derült ki, hogy egy hetven négyzetméter alapterületű családi ház szobájában csaptak fel a lángok.

Kovács Gábor

A kaposvári tűzoltók vonultak ki a tűzhöz, két vízsugárral rövid időn belül elfojtották. Az egyik szobában az ágy és a bútorok gyulladtak meg, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedtek tovább a lángok. A tűzoltás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át, közölte Bázelné Mihályka Szabina sajtószóvivő. Az utómunkálatok során az egységek átszellőztették az épületet, majd átvizsgálták a helyszínt izzó gócok után kutatva.A kis házon kívülről nem látszanak a tűzvész nyomai, a rendőrség is helyszínelt a haláleset miatt. A közvetlen szomszédban az idős asszony lánya lakik, aki nehezen akart nyilatkozni, annyira lesújtotta a tragédia.
– Nem ilyen halált érdemelt volna! – mondta elcsukó hangon – Itt lakunk mellette, de éjszaka nem hallottunk semmit, csak reggel vettük észre, amikor átmentünk hozzá. Semmilyen előjele nem volt a történteknek. Talán hajnalban fel akart kelni, hogy begyújtson vagy ételt melegítsen. Úgy is halt meg szegény, hogy a gyufát a kezében szorongatta. Az ágya gyulladt meg, de nem tudjuk, hogy mi történt valójában. A kályhával sohasem volt gond, most éjszaka nem égett benne tűz, parázsnak sem maradt nyoma, teljesen hideg volt a kályha.

Az egész falu szerette és tisztelte az idős asszonyt, mindenkit mélyen lesújtott a halála.
– Nagyon sajnálom szegényt, aranyos kis idős néni volt – emlékezett vissza rá a közelben lakó Laczkó Ferenc. – Az utóbbi időben már nem sokat találkoztam vele, keveset mozdult ki a lakásából, nehezen járt. Néha meg sem ismerte az embert, ha köszöntem neki. Sokat dolgozott, valamikor a téesz időkben, aztán nyugdíjas lett.
A rendőrök és a tűzoltók vizsgálják a haláleset körülményeit. 
      
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!