Közélet

2014.11.04. 17:34

Járhatatlan út: a mentő sem tudott megbirkózni a sártengerrel

Járhatatlan út vezet a somogyacsai Gerézdpusztára, állítja az ott lakó Ladányi István, nem lehet eljutni a buszmegállóig sem, mert az esőzés után ötven méter hosszan víz áll az út közepén. Szerinte heten laknak a pusztán, akiket a csapadékos idő elvág a külvilágtól.

K. G.

– Idősek, betegek, nagyon nagy gond nekik, hogy gyakorlatilag nincs közlekedés. Mi sokszor a feleségemmel nem tudunk elmenni az orvoshoz, pedig heti rendszerességgel kellene látogatnunk. A múlt héten többször is mentőt kellett hívni a nejemhez, de a kocsi nem tudott ráhajtani erre a sártengerre – mondta a 71 éves férfi. – Amikor legutóbb a polgármesteri hivatalban kértem segítséget, azt mondták, hogy vegyek gumicsizmát. Úgy érzem, csak hitegetnek: megvan a pénz, hogy felújítsák az utat. Az idén munkagépek jártak arra, akadálypálya lett. Nincs vízelvezető árok, de azt közmunkásokkal meg lehetne oldani. Nem kértem autósztrádát, csak egy méteres gyalogutat. Én mélyépítő voltam, utat, közművet terveztem, nem laikusként állok a kérdéshez. Korábban magam javítgattam az utat, amíg fiatalabb voltam, de most már idős vagyok, nem tudok kátyúzni. A polgármester megjegyezte, tudtam, hol veszek házat, de én meg úgy gondolom, hogy ott veszek, ahol akarok.



A somogyacsai polgármester szerint a sok eső tette tönkre az utat, de van rá összeg a költségvetésben, hogy helyrehozzák, bár elég kevés a pénz, és sok a hasonló probléma, mert a faluban is van egy sáros utca, amit „foltozgatni kell.”  
– Amint szárazabb lesz az idő, és be tudunk menni tehergépkocsival, kőzúzalékot hozatok oda. Már tárgyaltam is az andocsi tüzéppel, hat köbmétert veszünk, a közmunkások majd leterítik – ígérte Harkány Sándor. – Más megoldást nem látok, mert egyetlen személynek nem fogunk műutat építeni oda. Tudta, hol vesz telket, ez előre látható volt, sajnos türelmesebbnek kellene lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!