Közélet

2014.11.29. 04:54

Menő bicikliút épült a Dráva töltésén

Árvízvédelmi töltésen alakítottak ki kerékpárutat a Dráva mentén. A dél-somogyi Szentborbás és Tótújfalu között egy közel hat kilométer hosszú töltésszakasz burkolása történt meg a közelmúltban, ami az árvízvédekezést és a kerékpáros turizmust egyaránt szolgálja majd.

Jeki Gabriella

- Bár a fejlesztéssel érintett szakasz szervesen nem kapcsolódik a Három Folyó Kerékpáros Túraútvonalhoz, annak közelsége alternatív lehetőséget biztosít a természeti értékek felfedezéséhez – mondta Pinczehelyi-Tátrai Tímea, a projektgazda Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság PR-munkatársa. - A közutak a gépjárműforgalom miatt nem biztosítanak ideális feltételeket a kerékpárosoknak, erre lényegesen jobb lehetőséget kínálnak az árvízvédelmi töltéseken kialakított kerékpárutak.



A dél-somogyi területen két új pihenőhelyet is kialakítottak a kerékpározók, túrázók kényelmének biztosítása érdekében. A szomszédos Horvátországban a Dráva túloldalán a projekt horvát partnerei három árvízvédelmi szakaszt, mintegy huszonnyolc kilométeren hoztak megfelelő állapotba a kerékpáros turizmus számára. Itt a novemberi projektzárón már kerékpárversenyt is szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!