Közélet

2014.11.17. 20:53

„Toronyadó, stadionadó!” - Somogyban csak Siófok háborodott fel

Közfelháborodás napja Somogyban: negyvenen vállaltak szolidaritást a budapesti Kossuth téren tüntetőkkel hétfő este; mindahányan a siófoki Víztoronynál, más megyebéli településről ugyanis nem szereztünk tudomást hasonló megmozdulásról.

Fónai Imre

– Két busznyian mentek Siófokról a fővárosi tüntetésre, meg aztán csupán pár napja kezdtük toborozni a résztvevőket a Facebook-on – mondta Bozai Ágota, az egyik szószóló. – Ez is nagy szó, hiszen Siófokon ilyen még nem volt. – De lesz! – ment át tapsba a bekiabálás.
A siófokiakat egyébként a „Balázs Árpád lapjáról kitiltottak társasága” elnevezésű Facebook-oldal kezdte hívni a Víztoronyhoz. Siófok jelképét a negyven fős csapat kétszer is megkerülte, két kör között pedig ki-ki elmondhatta, ő éppen miért van fölháborodva.

Mindeközben:
----------------------------------------------------------------------
Budapest (percről-percre) - Rohamrendőrök lepték el a Kossuth teret

Pécs - Az eddigi legnagyobb tömeg tüntetett a kormány ellen Pécsett

Eger - Közfelháborodás Egerben: „nagy bajban vagyunk”
-----------------------------------------------------------------------

– Hatvanhárom éves vagyok, azt hittem, egyre több demokrácia lesz – így Kovács Péter („Tévedni emberi dolog, Péter”, jött azonnal a felelet). – Öt-hatszáz egykori kodolányis hallgatómmal tartom a kapcsolatot interneten, a fele külföldön dolgozik. Egyre több idegenforgalmi szakember hagyja itt a Balatont és keres biztosabb megélhetést Ausztriában, Olaszországban. Fölháborít az is, hogy „hálátlan disznóknak” titulálták a Facebook-on azokat, akik demonstrálni mernek. Azt láttátok, hogy az „Egymillióan Orbán Viktor kormányáért” oldalt eddig háromezren lájkolták?

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Somogyban csak Siófokon tartottak tüntetést a Közfelháborodás napján
[/caption]

– Mi lesz velünk, akik 30-40 évig vendéglátóztunk, de nemigen jelentettek be bennünket, azt vetették e helyett oda, hogy a jattból megéltek? – kérdezte egy hölgy, de aligha várt rá helyszíni választ, ellenben azzal még kiegészítette mondandóját: – Miért vagyunk indulatosak itt is, a Kossuth téren is? Az eddigiek is mind belepiszkítottak a medencébe, de most a trambulinról csinálnak a fejünkre...

– Vállalkozó voltam, Ausztriába járok takarítani – jegyezte meg tömören egy másik középkorú nő. Bozai Ágota „szószóló” szerint nem lehet hagyni, hogy tömegével csak betanított munkára alkalmas fiatalokat képezzenek, az ő két fia is várhatóan külföldön kényszerül munkát vállalni. Csattanóként arra szólított föl, hogy „találjunk ki hülye adókat”, s jöttek is a tippek: toronyadó, stadionadó. Végül okostelefonjaikkal gyújtottak világosságot a siófoki tüntetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!