Közélet

2014.12.07. 08:14

Pintér Sándor és Varga Mihály 12 milliárdot osztott ki

Több mint 12 milliárd forint rendkívüli önkormányzati támogatásról döntött a napokban a kormány, a forrást 1175 pályázó település között osztotta fel Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

K. G.

Az önkormányzatok rendkívüli támogatást csak kivételes esetben kérhetnek működőképességük megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében. Az intézkedés Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érinti a legtöbb települést: előbbiben 214-et, utóbbiban 153-at. A támogatott önkormányzatok átlagosan 10 millió forintos plusz forrásban részesülnek. A legmagasabb összeget Pécs kapja, a baranyai megyeszékhely 1 milliárd 362,5 millió forintra jogosult.



Somogyban 116 település jutott így forráshoz. A legmagasabb összeg Nagyatádot és Barcsot illeti: az előbbi 50 millió forinthoz, az utóbbi 52 millió forinthoz jutott. Kadarkút majdnem 15 millió forinttal lett gazdagabb. A legkisebb összeget Kisbárapátinak ítélték, 100 ezer forintot. Gadánynak 201 ezret utalnak, Patalomnak pedig 300 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!