Közélet

2015.01.09. 07:51

Hiába várták a csomagot, utólag nincs karácsony Varászlón

Nem kaptak szeretetcsomagot azok a varászlói nyugdíjasok, akik nem mentek el az önkormányzat ünnepségére, kereste meg szerkesztőségünket panaszával Papp László. A helybeli 66 éves férfi elmondta, hogy utólag várták volna az ajándékot, és nagy csalódást okozott nekik, hogy hiába.

K. G.

– A karácsonyi ünnepséget az önkormányzat rendezi minden évben a helyi nyugdíjasoknak és rászorulóknak – mondta a férfi. – Számításaim szerint húsz-huszonkét nyugdíjas él a faluban. Volt, hogy tizenketten nem mentek el, tavaly négyen nem tudtunk részt venni az eseményen. Volt, aki nem érezte jól magát, a távol maradását orvosi papírokkal is tudná igazolni. Egy néni azért nem ment el, mert az unokája jött hozzá látogatóba éppen abban az időpontban. Én azért maradtam otthon, mert zavart a tömeg. Általában két-háromezer forint értékű, tartós élelmiszerekből álló csomagot kapunk ajándékba. Erre sokaknak nagy szüksége van, nekem viszont nem, de én az igazságot nem akarom hagyni!. Merthogy a korábbi években mindig házhoz hozták a csomagját annak, aki nem tudott elmenni, az idén azonban nem.



A község polgármestere szerint, aki dacból nem jön el, annak nem jár az ajándék.
– A testületünk határozott úgy, hogy minden évben támogatjuk az időseket és rászoruló családokat, ezért rendezzük meg a falu karácsonyát – mondta Kuti Lászlóné. – Meghívjuk a lakosságot, általában vásárlási utalványt, vagy tartós élelmiszerekkel ajándékozzuk meg őket. Akiről tudjuk, hogy fekvőbeteg, annak később a falugondnok szállítja ki a csomagot. Aki azonban dacból nem jön el, az nem kap semmit, a testülettel együtt döntöttünk így. A rendezvénnyel többen fáradoznak, műsort szerveznek, megvendégelik a résztvevőket. Az ő munkájukat nem tiszteli az, aki el tudna jönni, de nem teszi. Utólag ezt már nem lehet orvosolni, mert ami csomag megmaradt, azt szétosztottuk a nagycsaládosok között.

Címkék#Varászló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!