Közélet

2015.03.20. 19:09

Egy hónapot is várni kell a vérvételre a siófoki kórházban

Időpontot kell kérni a laborvizsgálatra jelentkezőknek néhány hónapja a siófoki kórházban.

F. I.

Az elmúlt hetekben folyamatosan keresnek bennünket olvasóink azzal, hogy több hetes várakozási idő után lehet csak sorra kerülni. Legutóbb egy férfi azt állította, háziorvosa tüdőgyulladás gyanújával kért laborvizsgálatot és egy hónappal későbbre kapott időpontot.



A siófoki kórháznak kettős célja volt az előjegyzési rendszer bevezetésével – tájékoztatta lapunkat Inczeffy István főigazgató. Egyrészt a betegellátás színvonalának növelése, hogy a betegek számukra megfelelő időpontot foglalhassanak le, csökkentve ezáltal a várakozási időt. Másrészt „az előjegyzési rendszer növeli a szakmailag indokolt vizsgálatokhoz történő hozzáférést, visszaszorítja a szakmailag indokolatlan vizsgálatkérési igényeket. S a finanszírozási források hatékonyabb felhasználását is lehetővé teszi”. A siófoki főigazgató válasza szerint „a rendszert a tapasztalatok figyelembe vételével folyamatosan fejlesztjük”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!