Közélet

2015.03.24. 07:54

Nincs megállapodás: 5,2 százalékos emelést 300 ezer felett is!

Nem született bérmegállapodás a Dél-dunántúli Közlekedési Zrt.-nél.: ez volt a hetedik forduló. A felek legközelebb csütörtökön ülnek újra tárgyalóasztalhoz.

Harsányi Miklós

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta: a munkáltató képviselője szóban is megismételte a múlt héten írásban tett 5,2 százalékos alapbéremelési javaslatát, mely a havi bruttó 300 ezer forint alatt kereső munkavállalókra vonatkozna. Megdöbbenve tapasztalták, hogy a Közúti Közlekedési Szakszervezet területi szervezete nem fogadta el a javaslatot. Ők arra hivatkoztak, hogy teljeskörű, azaz a 300 ezer forint felett keresők esetében is valósuljon meg az alapbéremelés. (Dobi szerint a több mint 2000 főt foglalkoztató dél-dunántúli cégnél a dolgozók alig 3-4 százaléka keres havi 300 ezer forint felett.)– A társszakszervezet további adatszolgáltatást, illetve a bértárgyalás elnapolását kérték – közölte Dobi István. Hozzátette: attól tartanak, ha a munkáltató bármilyen oknál fogva visszalép az öt százalék feletti emeléstől, akkor a dolgozókat jelentős sérelem érné, s ezért a társszakszervezetnek kell vállalnia a felelősséget.
Emlékezetes: a Szolidaritás Autóbuszközlekedési Szakszervezet eredetileg március 23-án, hétfői kezdéssel hirdette meg az öt napos sztrájkot, melyet a munkáltató ajánlata miatt még a múlt héten felfüggesztettek. Dobi – a hét forduló után – most abban reménykedik, hogy csütörtökön lezárul a maratoni hosszúságú bértárgyalás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!