Közélet

2015.03.17. 15:18

Siófoki kukás VIP-lista: elrendelte a rendőrség a nyomozást

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanújával rendelt el nyomozást a siófoki rendőrkapitányság a szemétdíjlista ügyében – értesült lapunk.

Fónai Imre

Amint megírtuk, a siófoki polgármester a térségi hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás elnökeként tett feljelentést ismeretlen tettessel szemben azok után, hogy napvilágra került: a tavaly január óta működő, a térség huszonhét önkormányzatának tulajdonában lévő Siókom Kft. 2014-ben mintegy százötven személynek nem küldött számlát a szemétszállításról.

A Siókom és a szolgáltatást ténylegesen végző NHSZ Zöldfok Zrt. dolgozóin kívül helyi városvezetők, képviselők és orvosok is a mentességi listán szerepelnek. Lengyel Róbert polgármester arról beszélt: annak kiderítése a nyomozás feladata, hogy kinek a döntése volt a mentesség megadása, az mindenestre tény, hogy az önkormányzati társulást 3,5 millió forintos kár érte emiatt.A Siókom Kft.-hez közben sorra fizetik be az érintett közszereplők a tavalyi szemétszállítási díjat. Lapunk úgy tudja, a listán az előző polgármesteren, jegyzőn és alpolgármestereken, valamint két városbéli orvoson kívül a korábbi siófoki képviselő-testület tagjai szerepelnek, Gömbös Katalin (Jobbik) kivételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!