Közélet

2015.05.27. 16:54

A siófoki polgármester Orbán Viktortól vár választ

Orbán Viktortól vár választ a siófoki polgármester arra a kérdésre: szándékában áll-e a kormánynak támogatni egy új siófoki városháza építését?

Fónai Imre

Lengyel Róbert azok után írt levelet a miniszterelnöknek, hogy elődje, Balázs Árpád arról számolt be facebook-oldalán: Orbán Viktor egy minapi rendezvényen elmondta, nem érti, miért nem fogadta el Siófok városa az új városháza felépítésére szánt pénzt.„Megírtam Orbán úrnak, hogy engem megválasztásomat követően senki sem keresett meg azzal, hogy a központi költségvetésből pénzt kapnánk új épület építésére” – így Lengyel Róbert a facebook-oldalán.
Ahogyan megírtuk, a siófoki képviselő-testület néhány hónapja zárt ülésen felfüggesztette az „új városháza projektet”. Úgy döntöttek, hogy a pénzügyi lehetőségek ismeretében a már megkezdett előkészületeket nem folytatják tovább. Orbán Viktor miniszterelnök tavaly márciusi siófoki látogatásakor nyilatkozta: tárgyalt Balázs Árpád polgármesterrel egy új városházáról, azért, hogy „Siófoknak is legyen egy régi-új, tekintélyt adó, szimbolikus épülete; a mai városházában maradhatna a járási hivatal és oda kerülnének a különféle állami szervek”.

Az előző siófoki képviselő-testület úgy foglalt állást: a Fő tér sarkán épüljön fel az új városháza, ott, ahol a hajdani községháza állt. Lengyel Róbert jelenlegi városvezető megírta a kormányfőnek: úgy értesült, hogy elődje egy ingatlanszakértőt bízott meg azzal, hogy a terület jelenlegi tulajdonosával alkudjon ki elfogadható vételárat az ingatlanra. „A tulajdonossal én is tárgyaltam, tájékoztattam, hogy a városnak nincs saját forrása ekkora beruházásra, de ha valahonnan érkezne pénz, térjünk rá vissza. A tulajdonos felajánlotta, hogy további két évig opcióként fenntartja részünkre az ajánlatát. Ha valóban van kormányzati szándék ilyen beruházásra, akkor állunk a tárgyalások elébe...” – írja a siófoki polgármester a facebook-on.

Ezek is érdekelhetik