Közélet

2015.05.31. 16:59

Nem vásárolja vissza a Füredi II-t a város

Ugyan a módosított határidő lejártáig sem kezdte el építeni a biomasszaüzemet a beruházó, a város egyelőre mégsem kívánja visszavásárolni az egykori Füredi II. laktanya területét.

Márkus Kata

– A Füredi II. laktanya melletti lőtér területéből a város 2009-ben értékesített négy hektárt bruttó 386 millió forintért az Elmib Zrt.-nek – tájékoztatott 2013 novemberében a város, s biomassza üzem építését is bejelentette a területen. – Ám az önkormányzat fenntartotta a visszavásárlási jogát, hogy amennyiben 2011-ben nem kezdik meg a beruházást, visszaveheti a területet. Ezt a határidőt aztán 2014. december 31-re módosítottuk – közölte korábban az önkormányzat.A város ugyancsak 2013 novemberében úgy tájékoztatott, hogy a cégtől származó információ szerint legkésőbb 2014 tavaszán megkezdik az építkezést. Mivel a módosított határidő is lejárt, s a mai napig egyetlen kapavágást sem végeztek a területen, megkérdeztük a városházától, most mi a helyzet a területtel, mit terveznek vele, s alkalmaztak-e szankciót a céggel szemben?

– Kaposvár célja továbbra is csökkenteni gázfüggőségét – érkezett a rövid válasz a városházától. – Sajnos a biomassza gyárat építeni szándékozó Elmib Kft. még nem állt neki az üzem megépítésének, ezért Kaposvár más befektetőket keres, de egyelőre nem kíván élni visszavásárlási jogával.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik