Közélet

2015.05.21. 09:58

Repedések a siófoki Fideszben: lemondott a frakcióvezető

Lemondott a siófoki Fidesz-frakció vezetéséről Szamosi Lóránt – értesült lapunk. Érdeklődésünkre a Somogyi TISZK főigazgatója ezt megerősítette, de kommentálni nem kívánta.

Fónai Imre

A siófoki képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén történtek után kevéssé meglepő ez a hír, akkor és ott ugyanis egyértelművé vált: oda a többséget alkotó, hét fős frakció egysége. Az első repedések még a szemétszállítási díjat nem fizetők listájának napvilágra kerülésekor keletkeztek a Fidesz-frakcióban, ekkor az októberben bekerült képviselők nyilvánosan elhatárolódtak azoktól, akik részesültek a díjmentességben.A hétfői rendkívüli testületi ülésen előbb a Balaton-parti Kft. átvilágításáról szóló vizsgálati jelentés kapcsán támadt zavar a frakciótagok között (többen is jól láthatóan meglepődtek, amikor az amúgy néhány hónapja siófoki Fidesz-elnökként is regnáló Szajcz Adrián azt javasolta: vegyék le a napirendről), majd információnk szerint a zárt ülésen is hasonlóan meglepett többeket, amikor Csorba Ottó előállt a névsorral, hogy kiket javasoljon Siófok a Balatoni Hajózási Zrt. vezetésébe. Úgy tudjuk, Szamosi Lóránt e szavazások közben felállt és távozott az ülésről.

Arról is hallani: a hétfői rendkívüli testületi ülést követő Fidesz-frakcióülésen egy másik képviselő is fölvetette, hogy le kíván mondani, de erre végül nem került sor. Információnk szerint Szajcz Adrián lesz az új frakcióvezető.
– Hivatalos értesítést még nem kaptam, de ha így van, akkor sajnálom Szamosi Lóránt lemondását – reagált megkeresésünkre Lengyel Róbert siófoki polgármester. – Korrekt partnert ismertem meg a személyében, jól együtt tudtunk működni, amit megköszönök neki és természetesen a továbbiakban is számítok az együttműködésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!