Közélet

2015.05.20. 08:09

Siófok: időhúzás, a szennyes takargatása az átvilágítás nyomán?

Időhúzás, a szennyes takargatása – Lengyel Róbert siófoki polgármester szerint ez az üzenete annak, hogy a képviselő-testület levette a napirendről a Balaton-parti Kft. átvilágításáról szóló vizsgálati jelentés megtárgyalását.

Fónai Imre

A rendkívüli ülés összehívásának elsődleges célja pedig éppen az volt: a testület fogadja el a jelentést és fogalmazzon meg intézkedési javaslatokat. Úgy tűnt, a többségi Fidesz-frakció soraiban is zavart okozott, amikor Szajcz Adrián képviselő előterjesztette váratlan javaslatát: a vizsgálati jelentés nem teljes, ezért kerüljön le a napirendről a megtárgyalása.Ahogyan megírtuk, a Siófok Holding vezető cége, a Balaton-parti Kft. elmúlt öt évének átvilágításáról decemberben döntött a képviselő-testület. A vizsgáló bizottság elkészült jelentésével, mely Lengyel Róbert polgármester szerint „színvonalas, sokatmondó, megtárgyalásra alkalmas”. – Aki elolvassa, az aligha juthat más következtetésre a kft. működésével kapcsolatban: ez így nem mehet tovább – így a városvezető. – Aki tehát nem akar tárgyalni a vizsgálati jelentésről, az arra szavaz: minden folytatódjon ugyanúgy, ahogyan eddig.

Szajcz Adrián egyebek között a hitelállomány, a költségszerkezet, az eredményesség kimutatását hiányolta a jelentésből. – Amit a képviselő úr hiányol, az nem volt feladata a vizsgáló bizottságnak – mondta Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző. – A képviselő-testület decemberben ezzel nem, azzal viszont megbízta a bizottságot, hogy tekintse át: a kft. gazdálkodása, működése megfelel-e a jogszabályi, pénzügyi előírásoknak. 

A siófoki testület háromszor is nekiveselkedett a voksolásnak, harmadszorra 3 igen és 5 nem jutott a napirendre vételre, 4 tartózkodás mellett. Azaz feltehetően a többségi, hét fős Fidesz-frakció minimum két tagja is „kiszavazott”. – Testületi döntéstől függetlenül is adódnak hivatali kötelezettségeim a vizsgálati jelentés alapján, ezt a jogot senki sem veheti el tőlem – jegyezte meg Lengyel Róbert polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!