Közélet

2015.05.19. 15:31

Siófok megint vezetőt váltana a balatoni hajózás élén

Kollár Józsefet javasolja vezérigazgatónak a Balatoni Hajózási Zrt. csütörtöki tisztújító közgyűlésén a Siófokot képviselő Csorba Ottó pénzügyi bizottsági elnök – erről is döntött rendkívüli ülésén a siófoki képviselő-testület.

Fónai Imre

Ahogyan már megírtuk, Siófokon az őszi polgármester-választás óta a város képviseletét a gazdaságit társaságokban, így a hajózási zrt.-ben is a  pénzügyi bizottság látja el. A Balatoni Hajózási Zrt. csütörtöki közgyűlésén tehát az a helyzet áll elő, hogy a társaságban tulajdonos huszonkét, kikötővel rendelkező önkormányzat közül huszonegy nevében a polgármester, Siófokéban a pénzügyi bizottság fideszes elnöke szavaz.
Márpedig Siófok voksa nem csak egy a sok közül: a székhely település 44 százaléknyi tulajdoni hányaddal, értelemszerűen ennyi szavazattal is bír annak köszönhetően, hogy a siófoki önkormányzat az elmúlt években sorra vásárolta föl a tulajdonos települések piacra dobott hajózási részvényeit.A város képviselő-testülete rendkívüli ülésen úgy döntött: a csütörtöki közgyűlésen vezérigazgatónak a jelenlegi vezető, Halmos Gábor helyett Kollár Józsefet, a DRV Zrt. osztályvezetőjét jelöli, a felügyelő bizottságba Szajcz Adrián fideszes önkormányzati képviselőt, a siófoki Fidesz-csoport elnökét, az igazgatóságba pedig Balázs Árpád expolgármestert delegálja. A zárt ülésről kiszivárgott információk szerint több fideszes képviselőt is meglepett, amikor Csorba Ottó előállt a nevekkel...

Halmos Gábor éppen két éve ült át a gazdasági vezetői székből a vezérigazgatóiba, Horváth Gyulát váltva. A hajózási zrt., ahogyan megírtuk, az elmúlt öt év rekord forgalmát és nyereségét produkálta 2014-ben.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!