Közélet

2015.06.14. 15:44

Balaton: nem csak a kánikula, a tömeg is megérkezett

Akkora volt a hőség és a tömeg a hét végén, hogy még a fonyódi fövenystrand is kinyitott. Persze csak egy kisebbik része, a nagyobbik fele továbbra is munkaterület.

F. I.

Megírtuk, hogy zárva a fonyódi fövenystrand és beszámoltunk a fonyódiak aggodalmáról is, hogy a második kánikulai hétvégére is így marad-e és ha igen, akkor miért. Miközben a tavaly júliusban egyszer már átadott strandberuházással kapcsolatos kérdéseinkre továbbra is várjuk Hidvégi József polgármester válaszait, a város turizmusáért és jó hírnevéért aggódó helyi vendéglátósok arról tájékozatták lapunkat: megnyitották a föveny egy részét és – tették hozzá – ez akkor is megnyugtató, ha a nagyobbik részét továbbra sem használhatják a fürdőzők.Torlódás – figyelmeztetette a felirat az M7-es autópályán szombaton a Balaton felé tartókat. Jókora dugók alakultak ki, elvégre a kánikula még fokozódott is az egy héttel korábbi víkendhez képest; 30 fokot elkerülő levegő-hőmérséklet, 25 fokos víz, mindez 118 centis átlagvízszinttel, azaz szinte csordultig telt tómederrel. Ha már fonyódi föveny, különösen népszerűek voltak a homokos plázsok, így például a balatonlellei lídó, nem panaszkodhattak a parti büfések, vagyis egy héttel korábban a nyár, s ezúttal már a tömeg is megérkezett. Egy lellei vendéglátós szerint tavaly a főszezoni hétvégéken sem mindig költöttek annyit a vendégek, mint ezúttal és ebből ő arra következtet, hogy több pénz jut a nyaralásra, valamint hogy jobb szezon lesz az előzőeknél. Optimizmusát csak az e hétre szóló időjárási előrejelzés csökkenti kissé...
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A hétvégét sokan a Balatonnál töltötték
[/caption]
Zamárdiban e közben egy büfés arról panaszkodott, hogy nemhogy képzett munkaerőt, képzetlent sem igen talál, Siófokon pedig azt hallottuk: főttkukoricaárus kerestetik. Speciális balatoni problémák, 2015,, de a lényeg, hogy két jó hétvége már „letudva”...

A nyitott üveg még nem szabálysértés

A bulituristák a jelek szerint alkalmazkodtak a vasárnapi zárva tartási szabályokhoz, bevásárolnak a hipermarketben szombat este tíz előtt. A balatontipp.hu a Siófokon bevezetett, a szórakozónegyedre érvényes közterületi alkoholfogyasztási tilalom kapcsán a megyei rendőr-főkapitányságot kérdezte: hogyan járnak el a rendőrök? Az élénk országos sajtóvisszhangot kiváltó rendelet elfogadásakor, ahogyan lapunk is megírta, a siófoki jegyző azt mondta: ráutaló magatartás az is, ha valaki nyitott állapotban tart magánál szeszes italt tartalmazó üveget. A rendőrség válasza szerint a tiltás a szeszesital fogyasztására vonatkozik, így ha valaki nyitott állapotban tart magánál szeszes italt tartalmazó üveget, az nem minősül szabálysértésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!