Közélet

2015.06.22. 18:20

Iratokat foglaltak le a siófoki városházán, hét ügyben zajlik nyomozás

Dolgoznak a nyomozók, legutóbb iratokat foglaltak le a siófoki városházán az egyik ügyben, általában a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eljáró hatóság – összesítette a különböző büntetőügyekben tett feljelentések nyomán elrendelt hatósági vizsgálatok állását

Fónai Imre

Lengyel Róbert siófoki polgármester. Hét ilyen ügy van folyamatban, kettő az önkormányzati tulajdonú Balaton-parti Kft., három a Siófok és a környező önkormányzatok tulajdonában lévő Siókom Nonprofit Kft. gazdálkodását érinti, egyben a városháza, egyben a hulladékgazdálkodási kft. a sértett. Ezekben az ügyekben a nyomozás ismeretlen tettesek ellen folyik.A hulladékgazdálkodási társulást érintő ügyben a NAV első körben megtagadta a nyomozást a költségvetési csalás gyanúja tekintetében, viszont a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával elrendelte azt. – A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság konzekvensen elfogultságot jelent be, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eljáró hatóság – így a siófoki polgármester.

– Az egyszerűbb megítélésű ügyekben rövidesen dönthetnek a vádemelésről vagy annak mellőzéséről, de például a Balaton-parti Kft. átvilágítási jelentése alapján zajló nyomozás hosszú hónapokig is húzódhat. A nyomozók legutóbb az egyik eljárás részeként iratokat foglaltak le a városházán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!