2015.06.07. 15:43
Tudja, milyen az igazi csusza? Csurgón megint megmutatták
Különleges csuszaételek mellett határon átnyúló színház- és gasztrofesztivál várta a hétvégén Csurgóra látogatókat. Tizenöt csapat, több mint húszféle csuszát készített a hétvégén, ahol megújult fesztiváltérrel, sokszínű programokkal és igazi ízkavalkáddal készültek a szervezők.
A pénteki játszótér és futballpálya-átadó után szombaton a csuszáé volt a főszerep. Kora reggeltől rotyogtak a fazekakban a legkülönlegesebb ízvilágot kínáló finomságok. A csapatok teljesítményét a főzőverseny zsűrijének elnöke Hamvai P.G. méltatta.
- Nem volt egyszerű dolgunk. Három órán keresztül ettünk. Magyar és külföldi csapatok ételkülönlegességeit is megkóstolhattuk, és bátran mondhatom, nagyon finom volt mindegyik – hangsúlyozta a lemezlovas. A zsűri végül a Csurgói Vadásztársaság vadhússal töltött palacsinta batyuját díjazta az első hellyel, amit erdei gombamártással kínáltak. – Immáron nemzetközivé vált ez a fesztivál, hiszen köszönthetjük németországi, szlovákiai, erdélyi, valamint horvátországi testvérvárosaink delegációját is. Ez egy történelmi pillanat, hiszen négy testvérváros egyszerre, egy időben nem volt még Csurgón - hangsúlyozta a fesztivál nemzetközivé válásának jelentőségét Füstös János polgármester.
Az egész napos nyüzsgés és változatos programok mellett Csurgó város képviselő-testületének döntése értelmében átadták a Gróf Festetics György Ösztöndíjakat is, melyeket ez évben Csernela Zsófia, valamint Máder Patrik kapott.